• 10% korting voor leden
  • Eigen tijdschrift
  • Eigen lab
Menu

Deze browser wordt niet langer ondersteund.

Gebruik de nieuwste versie van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Opera of Apple Safari om alle webinhoud correct weer te geven.

Experimenten met de Elektor Sensor Kit

Experimenten met de Elektor Sensor Kit

Overzicht

Experimenten met de Elektor Sensor Kit voor Arduino en ATtiny85

Overzicht

Experimenten met de Elektor Sensor Kit voor Arduino en ATtiny85
€ 20,25
Niet-leden: Normale prijs € 22,50
Op voorraad
Levertijd: 3 werkdagen

Details

Experimenten met de Elektor Sensor Kit

Voor Arduino en ATtiny85

De mens is van nature uitgerust met sensoren voor geluid, licht, geur, smaak en gevoel. Zintuigen die met elektronica slechts ten dele gekopieerd kunnen worden. Met de Elektor sensorkit kunnen we wel aardig in de buurt komen.

Sensoren kunnen elektronica aansturen, maar ze kunnen ons ook van informatie voorzien. Daarom vormt niet alleen het meten van grootheden, maar ook het zichtbaar maken ervan via de Arduino seriële monitor een niet onbelangrijk deel van dit boek.

De microprocessor ATtiny85 die de Arduino-taal begrijpt, maakt het experimenteren met sensoren gemakkelijk en goedkoop. We zullen niet snel een Arduino-kaartje vast solderen in een permanente opstelling. Bij een achtpotige ATtiny zal dat geen schuldgevoel opleveren. Dat neemt niet weg dat alle sketches gewoon op elk Arduino-board draaien met mogelijk hier en daar een aanpassing van pennummers omdat die kunnen verschillen met reguliere Arduino-boards.

We zullen uitgebreid aandacht besteden aan het programmeren van de ATtiny. Veel schakelingen zijn bruikbaar in het natuurkundepracticum op school of voor bedrijfsmatige toepassingen. Maar de nadruk ligt toch wel op de (beginnende) elektronicahobbyist die zijn vrije tijd op een leuke maar vooral ook nuttige manier wil besteden. Want meer dan ooit tevoren heeft techniek de toekomst.

 

Elektor Sensor Kit >>> info en bestellen

Specificaties

Meer informatie
SKU 17835
Taal Nederlands
Fabrikant Elektor
Auteur(s) Willem van Dreumel
Aantal pagina's 102
ISBN 9789053812891

Reviews (0)

Nog geen reviews. Wees de eerste die dit product reviewed.

Uw review voor Experimenten met de Elektor Sensor Kit

Uw review voor Experimenten met de Elektor Sensor Kit

Uw waardering