• 10% korting voor leden
  • Aanbevolen producten
  • Meer dan 2.000 producten
Menu

Warmtebeeldcamera's

Warmtebeeldcamera's

Het menselijk oog is tot veel in staat, maar het zien van hitte of kou is niet mogelijk. Wie de onzichtbare straling van infrarood wil zien zal gebruik moeten maken van een warmtebeeldcamera. De warmtebeeldcamera is een hulpmiddel waarmee gebruikers temperatuur visueel in beeld kan brengen.

De reden dat het menselijk oog geen thermische beelden kan waarnemen heeft te maken met de golflengte waarop temperatuur zich begeeft. Met een warmtebeeldcamera is het wel mogelijk om deze golflengte op te pikken.

De detector in de warmtebeeldcamera zet de infrarode straling om in een elektrisch signaal. Dankzij dit signaal zie je op de display een thermische weergave.

Verschillende toepassingen van een warmtebeeldcamera

Warmtebeeldcamera’s in de bouwsector

Bij een woning is de warmtebeeldcamera het eerste hulpmiddel om fouten in de constructie op te sporen. Omdat constructiefouten gepaard gaan met een verschil in temperatuur, is het opsporen ervan kinderspel met een warmtebeeldcamera.

Warmtebeeldcamera om woning te verduurzamen en isoleren

Warmtebeeldcamera’s worden ook veel ingezet tijdens het verduurzamen van een woning. Door de camera op een object te richten zie je in een handomdraai of er temperatuurverschillen zijn. Zo zie je waar er kou stroomt, en kun je gericht handelen om de woning beter te isoleren

Warmtebeeldcamera in de beveiliging

Warmtebeeldcamera’s worden ook ingezet om objecten te beveiligen. Dankzij de thermische weergave is makkelijk onderscheid te maken tussen mens, dier of voertuig. In vrijwel alle weersomstandigheden is de camera in staat objecten waar te nemen.

Warmtebeeldcamera kopen bij Elektor

Met de PeakTech Thermal Imaging Camera heeft Elektor twee uitvoeringen beschikbaar. De PeakTech 5620 Thermal Imaging Camera is de meest uitgebreide en nauwkeurige camera. Deze is dan ook geschikt voor industriële toepassing.
De PeakTech 5615 Thermal Imaging Camera biedt tegen een lagere prijs een prima warmtebeeldcamera, alleen moet deze uitvoering het doen met lagere specificaties en ontbreekt de Wi-Fi en Bluetooth connectiviteit .

Filter