• 10% korting voor leden
  • Eigen tijdschrift
  • Eigen lab
Menu

Deze browser wordt niet langer ondersteund.

Gebruik de nieuwste versie van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Opera of Apple Safari om alle webinhoud correct weer te geven.

Ontwerpen van buizenversterkers (E-BOOK)

Ontwerpen van buizenversterkers (E-BOOK)

Overzicht

Dit nieuwste boek van Menno van der Veen kijkt niet alleen theoretisch naar buizenversterkers, maar vooral ook naar de ontwerpfase.

Overzicht

Dit nieuwste boek van Menno van der Veen kijkt niet alleen theoretisch naar buizenversterkers, maar vooral ook naar de ontwerpfase.

€ 22,46
Niet-leden: Normale prijs € 24,95
Direct beschikbaar (download)

Details

Ook in deze tijd klinken buizenversterkers nog steeds fantastisch, misschien wel mooier dan ooit. Nu hebben we immers de beschikking over moderne materialen als ringkern uitgangstransformatoren, uiterst hoogwaardige weerstanden en condensatoren en vele soorten goed klinkend draad. Ook de moderne geluidsbronnen als de CD speler en de nieuwste hoogwaardige luidsprekers laten beter dan ooit horen hoe goed de buizenversterker weergeeft.

Dit nieuwste boek van Menno van der Veen kijkt niet alleen theoretisch naar buizenversterkers, maar vooral ook naar de ontwerpfase waarin besluiten moeten worden genomen over de doelen en eisen van de versterker. Hoe hangen deze samen met subjectieve en objectieve criteria? Welke schakelingen klinken vooral prachtig en waarom doen ze dat? Stel dat je een versterker gaat ontwikkelen en in de handel wilt brengen, tegen welke problemen loop je dan aan? En wat te zeggen van het belang en de betekenis van metingen? Zeggen ze nu iets of zeggen ze niets? Dankzij de grote rekenkracht van de computer kunnen we tegenwoordig dieper meten dan ooit. Hoe pas je deze technieken toe bij buizenversterkers? Tot nu toe waren metingen over frequentiebereik en vermogen en vervorming voldoende om een beeld van de eigenschappen van een versterker te geven. Maar zijn zulke metingen voldoende of moeten we gaan meten zoals ons oor waarneemt, met echte muzieksignalen in plaats van meettoontjes? De auteur schetst een toekomst waarbij meten aan de versterker de eigenschappen van ons horen moet volgen om tot nieuwe inzichten te komen.

 

Dit boek is meer op de praktijk gericht dan op de theorie en heeft een beschouwend karakter, alsof de auteur van bovenaf naar de buizenversterker kijkt. Kenniselementen worden geïntegreerd en in een breed overzichtelijk kader geplaatst.

Specificaties

Meer informatie
SKU 18235
Taal Nederlands
Fabrikant Elektor Digital
Auteur(s) Menno van der Veen
Aantal pagina's 204
Formaat PDF
ISBN 978-90-5381-261-7

Reviews (0)

Nog geen reviews. Wees de eerste die dit product reviewed.

Uw review voor Ontwerpen van buizenversterkers (E-BOOK)

Uw review voor Ontwerpen van buizenversterkers (E-BOOK)

Uw waardering