• 10% korting voor leden
  • Eigen tijdschrift
  • Eigen lab
Menu

Deze browser wordt niet langer ondersteund.

Gebruik de nieuwste versie van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Opera of Apple Safari om alle webinhoud correct weer te geven.

BBC micro:bit (Boek)

BBC micro:bit (Boek)

Overzicht

35 Touch Develop & microPython Projecten. Dit Engelstalige boek richt zich tot iedereen die de BBC micro:bit computer wil leren programmeren met de programmeertalen Touch Develop en microPython. Er worden 35 voorbeeldprojecten beschreven.

Overzicht

35 Touch Develop & microPython Projecten. Dit Engelstalige boek richt zich tot iedereen die de BBC micro:bit computer wil leren programmeren met de programmeertalen Touch Develop en microPython. Er worden 35 voorbeeldprojecten beschreven.

€ 22,46
Niet-leden: Normale prijs € 24,95
Op voorraad
Levertijd: 2 werkdagen

Details

De BBC micro:bit is een mini computertje in creditcard-formaat, dat is opgebouwd rond een zeer populaire en krachtige ARM-processor. Dit computertje is ontworpen door de BBC in samenwerking met een aantal partners voor gebruik in het computer-onderwijs in het Verenigd Koninkrijk. De micro:bit wordt daar gratis gegeven aan elke middelbare scholier.

De BBC micro:bit is gebaseerd op een Cortex-M0 processor en hij is 4 x 5 cm groot. Het bordje bevat verschillende sensoren en randapparatuur, zoals een accelerometer, een magnetometer, 25 LED's, 2 programmeerbare drukknoppen, Bluetooth-connectiviteit, een micro-USB-aansluiting, 5 ringvormige connectoren en een 23-pens connector. Het bordje kan worden gevoed via de micro-USB-poort door deze aan te sluiten op een PC, maar voor de voeding kunnen ook twee externe AAA-batterijen worden gebruikt.

Dit Engelstalige boek gaat over het gebruik van de BBC micro:bit computer in een aantal praktische projecten. De BBC micro: bit kan worden geprogrammeerd met behulp van verschillende programmeertalen, zoals Microsoft Block Editor, Microsoft Touch Develop, microPython en JavaScript.

Het boek geeft een korte introductie tot de Touch Develop programmeertaal en de microPython programmeertaal. Daarna worden 35 uitgewerkte en geteste projecten beschreven, die gebruik maken van deze talen. Nadat de lezer heeft geleerd hoe hij moet programmeren in Touch Develop en MicroPython, zal hij ook gemakkelijk kunnen programmeren in de Block Editor of een andere taal.

Bij elk project vindt u:

  • Titel van het project
  • Beschrijving van het project
  • Doel van het project
  • Touch Develop en microPython programma-listings

Bij elk project worden de complete programma-listings gegeven. Verder wordt ook de principiële werking van elk project kort beschreven. Het wordt aanbevolen om de projecten in de aangegeven volgorde in het boek te doorlopen.

Ook verkrijgbaar: Onderdelen-kit voor de in het boek beschreven experimenten.

Specificaties

Meer informatie
SKU 17972
Taal Engels
Fabrikant Elektor
Auteur(s) Dogan Ibrahim
Aantal pagina's 160
Formaat 17 x 23.5 cm (Paperback)
ISBN 978-1-907920-54-7

Video's

Voorvertoning

Reviews (0)

Nog geen reviews. Wees de eerste die dit product reviewed.

Uw review voor BBC micro:bit (Boek)

Uw review voor BBC micro:bit (Boek)

Uw waardering

We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!

€ 20,25
Niet-leden: Normale prijs € 22,50
€ 17,96
Niet-leden: Normale prijs € 19,95
€ 35,96
Niet-leden: Normale prijs € 39,95