• 10% korting voor leden
  • Eigen tijdschrift
  • Eigen lab
Menu

Deze browser wordt niet langer ondersteund.

Gebruik de nieuwste versie van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Opera of Apple Safari om alle webinhoud correct weer te geven.

Android, Apps programmeren stap voor stap, E-BOOK

Android, Apps programmeren stap voor stap, E-BOOK

Overzicht

Android (NL) | E-book

Overzicht

Android (NL) | E-book
€ 22,46
Niet-leden: Normale prijs € 24,95
Direct beschikbaar (download)

Details

Steeds vaker komen we op smartphones en tablet-computers het besturingssysteem Android tegen. Het aantal toepassingsprogramma's - de zogenaamde applicaties of kortweg apps - waarmee de apparaten individueel aan de voorkeuren en wensen van de gebruiker kunnen worden aangepast, neemt van dag tot dag toe. En de steeds betere technische uitvoering en uitrusting van de apparaten maken het nu mogelijk toepassingen te 'draaien' waarvoor een paar jaar geleden nog een desktop-PC of speciale hardware vereist was. Inmiddels kan elke smartphone de exacte (geografische) positie bepalen, video's opnemen - en nog veel meer.

 

Maar bij het individualiseren van onze smartphone hoeven we ons niet te beperken tot kant-en-klare applicaties! Het is namelijk helemaal niet zo moeilijk om zelf Android-apparaten te programmeren en eigen apps te schrijven.

 

Dit boek vormt een inleiding tot het programmeren van apps voor Android-apparaten. De werking van het Android-systeem wordt op begrijpelijke manier uitgelegd en we zien stap voor stap hoe applicaties kunnen worden geprogrammeerd.

 

Aan de hand van een groot aantal voorbeelden worden allerlei toepassingsmogelijkheden getoond. Het scala loopt van eenvoudige rekenprogramma's via het uitlezen van sensoren en GPS-data tot het programmeren van applicaties voor internetcommunicatie. Naast het schrijven van applicaties in de programmeertaal Java wordt in dit boek ook besproken hoe apps met behulp van Javascript of PHP-scripts kunnen worden geprogrammeerd.

Specificaties

Meer informatie
SKU 16288
Taal Nederlands
Fabrikant Elektor Digital
Auteur(s) Stefan Schwark
Aantal pagina's 250
Formaat PDF

Reviews (0)

Nog geen reviews. Wees de eerste die dit product reviewed.

Uw review voor Android, Apps programmeren stap voor stap, E-BOOK

Uw review voor Android, Apps programmeren stap voor stap, E-BOOK

Uw waardering