• 10% korting voor leden
  • Eigen tijdschrift
  • Eigen lab
Menu

Deze browser wordt niet langer ondersteund.

Gebruik de nieuwste versie van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Opera of Apple Safari om alle webinhoud correct weer te geven.

PIC Microcontrollers Programmeren

PIC Microcontrollers Programmeren

Overzicht

Met behulp van de lessen in dit boek leert u hoe u zelf een microcontroller kunt programmeren.

Overzicht

Met behulp van de lessen in dit boek leert u hoe u zelf een microcontroller kunt programmeren.

€ 32,85
Niet-leden: Normale prijs € 36,50
Op voorraad
Levertijd: 2 werkdagen

Details

Met behulp van de lessen in dit boek leert u hoe u zelf een microcontroller kunt programmeren. We maken daarbij gebruik van JAL, een gratis maar uiterst krachtige programmeertaal voor PIC microcontrollers, die in de hobbywereld erg populair is.

 

We starten aan het absolute begin, en bouwen vandaar de kennis op. U heeft dus geen voorkennis nodig: iedereen kan met dit boek aan de slag. Wanneer u alle lessen volgt (dat wil zeggen: de oefeningen ook daadwerkelijk maakt) dan kunt u wanneer u het boek uit heeft zelf PIC microcontroller programma’s schrijven, en programma’s van anderen lezen.

 

JAL opdrachten

U leert de functie van JAL opdrachten zoals include, pin, delay, forever loop, while loop, case, exit loop, repeat until, if then, en het gebruik van functies, procedures en timer- en poortinterrupts.

 

JAL programma’s

U laat een LED knipperen, maakt een tijdschakelaar, meet de stand van een potmeter, maakt geluiden, voorkomt contactdender en regelt de helderheid van een LED. En uiteraard leert u debuggen: hoe u in uw programma’s fouten kunt vinden en oplossen.

 

Hardware

U leert verschillende onderdelen zoals PIC microcontroller, potmeter en kristal herkennen, en hoe u een PIC microcontroller aan moet sluiten en met uw PC moet verbinden. U maakt hierbij gebruik van een steekbord zodat u de opstelling gemakkelijk kunt aanpassen om verder te experimenteren.

 

U kunt bij dit boek de benodigde software (zoals de programmeertaal JAL) gratis downloaden. Daarnaast kunt u een hardware pakket bestellen zodat u niet op zoek hoeft te gaan naar de benodigde onderdelen. Zeker voor een beginner is dit de gemakkelijkste manier om te starten met deze unieke hobby. Kijk op de speciale supportpagina voor meer informatie over de hard- en software.

Specificaties

Meer informatie
SKU 15451
Taal Nederlands
Fabrikant Elektor
Auteur(s) Bert van Dam
Aantal pagina's 284
Formaat 17 x 23,5 cm (Paperback)
ISBN 9789053812709

Reviews (0)

Nog geen reviews. Wees de eerste die dit product reviewed.

Uw review voor PIC Microcontrollers Programmeren

Uw review voor PIC Microcontrollers Programmeren

Uw waardering