Mijn winkelwagen
0 productenUS$ 0,00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Het is de Technische Universiteit van Wenen samen met Oostenrijkse industriepartners gelukt om energiezuinige vermogensschakelaars op galliumnitride-basis te ontwikkelen. Bij de gebruikelijke bouwstenen op basis van silicium is geen verdere verbetering van het rendement meer mogelijk. Met de nieuwe transistoren zijn voedingen gebouwd waarbij een energierendement van 98 % werd behaald.

Lees verder
Geplaatst in Power Supplies Geplaatst 27 apr. 2015 00:00:00

Siemens heeft de door het bedrijf geleverde converterstations van de gelijkstroom-hoogspanningsverbinding (HVDC) tussen Frankrijk en Spanje ingeschakeld. Deze 320-kV-verbinding die de stroomnetten van beide landen aan elkaar koppelt heeft in beide richtingen een capaciteit van 2000 MW. De commerciële exploitatie start halverwege dit jaar. Hiermee wordt niet alleen de transportcapaciteit sterk vergroot, maar wordt ook de stabiliteit van de netten bij integratie van duurzame energiebronnen gewaarborgd.

Lees verder
Geplaatst in Power Supplies Geplaatst 17 apr. 2015 00:00:00

Integrated Device Technology (IDT) introduceert de ‘Wireless PowerShare’ technologie. Mobiele apparaten die van deze technologie zijn voorzien hebben de mogelijkheid om elkaar op te laden. De multifunctionele chip met de nieuwe technologie kan  als zender en als ontvanger dienstdoen en ondersteunt de huidige drie standaarden voor draadloze energie-overdracht. 

Lees verder
Geplaatst in Power Supplies Geplaatst 3 mrt. 2015 00:00:00

Een van de manieren om overtollige elektrische energie van alternatieve energiebronnen op te slaan is met behulp van elektrolyse. Hierbij wordt water met elektrische stroom ontleed in waterstofgas en zuurstofgas. Het waterstofgas kan worden opgeslagen en later worden gebruikt om weer energie uit terug te winnen. Onderzoekers van de Technische Universiteit in Wenen hebben nu ontdekt dat elektroden van een bepaald materiaal zich verrassend anders gedragen dan verwacht, waardoor de elektrolyse veel efficiënter kan verlopen.

Lees verder
Geplaatst in Power Supplies Geplaatst 24 feb. 2015 00:00:00

Linear Technology introduceert de LTC3305, een autonome accu-balancer voor maximaal vier in serie geschakelde loodaccu’s. Het IC zorgt ervoor dat de lading van accu’s met een hogere spanning net zolang wordt overgeheveld naar accu’s met een lagere spanning totdat de spanningen van alle accu’s aan elkaar gelijk zijn. De chip werkt autonoom zonder externe microprocessor of andere regelschakelingen. De LTC3305 is geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld telecommunicatie-noodstroomvoorzieningen, noodstroomvoorzieningen in huis, elektrische auto’s en industriële verlichtingssystemen.

Lees verder
Geplaatst in Power Supplies Geplaatst 9 feb. 2015 00:00:00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

SERVICE