Een ontwerpteam uit China heeft een luchtparaplu gemaakt die de regen doormiddel van een luchtstroom van de drager weghoudt. De paraplu bevat een speciaal gevormde ventilator, een lithium-ion-accu en een aan-/uitschakelaar. Met het apparaat kan in hevige regen een regenvrije zone met een doorsnede van één meter worden gecreëerd. Dit kickstarterproject heeft inmiddels een bedrag van US$ 85.529 opgeleverd, ruim boven het oorspronkelijke doel van US$ 10.000.

De waterdichte air-umbrella wordt in drie uitvoeringen gemaakt:
- Model a is de miniversie met een lengte van 30 cm en een gewicht van 500 gram. Deze werkt ongeveer 15 minuten op één acculading;
-  Model b is de standaardversie en heeft een lengte van 50 cm en een gewicht van 850 gram. Dit model doet ongeveer een half uur met één acculading;
- Model c is in lengte verstelbaar tussen 50 cm en 80 cm. De accuduur is gelijk aan die van model b.
De meeste regendruppels worden 50 tot 70 cm weggeblazen. Twee personen met air-umbrella’s zullen dus geen last van elkaar hebben als ze niet te dicht bij elkaar staan.
De air-umbrella komt naar verwachting in december 2015 op de markt. De prijs van het goedkoopste model inclusief lader is US$ 118,00.