Mijn winkelwagen
0 productenUS$ 0,00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Elektrisch aangedreven vliegtuig met tien motoren

Onderzoekers van de NASA hebben succesvolle tests uitgevoerd met het prototype van een elektrisch aangedreven vliegtuig met tien motoren. Het vliegtuig kan verticaal opstijgen en landen als een helikopter maar is tijdens de voorwaartse vlucht veel energiezuiniger. De  definitieve versie van het onbemande vliegtuig is bedoeld voor gebruik bij onder andere pakketbezorging en (foto-)verkenningsvluchten.

Lees verder
Geplaatst in Education & Information Geplaatst 5 mei 2015 00:00:00
Intelligente laadstroomverdeler voor elektrische auto's

Startup-bedrijf  Cohere heeft in samenwerking met de TU Delft een kleine intelligente stroomverdeler ontwikkeld waarmee het laden van elektrische auto’s dynamisch wordt afgestemd. Hierdoor kan er aanzienlijk sneller worden geladen. Daarnaast kan in combinatie met zonnepanelen de capaciteit worden vergroot en kan de auto direct met duurzame energie worden geladen.

Lees verder
Geplaatst in Automotive Geplaatst 4 mei 2015 00:00:00
Nieuwe stap bij de ontwikkeling van fotonische thermometers

Onderzoekers van het meetlaboratorium van het Amerikaanse standaardisatie-instituut NIST hebben een nieuwe stap gezet bij de ontwikkeling van fotonische thermometerchips. Deze sensors, die temperatuur meten met behulp van licht, hebben belangrijke voordelen ten opzichte van bestaande thermometers: ze zijn robuust, bestand tegen elektromagnetische interferentie en ze zijn zelfkalibrerend. Het licht voor de sensors is afkomstig van een aantal glasvezels die zo nauwkeurig moeten worden gepositioneerd dat dit tot nu toe alleen in een lab-opstelling mogelijk was. De onderzoekers hebben nu een manier gevonden om de glasvezels snel, goedkoop en met de benodigde nauwkeurigheid aan de chip vast te maken, waardoor het gebruik van dit soort sensors ook buiten het laboratorium mogelijk wordt.

Lees verder
Geplaatst in Test & Measurement Geplaatst 1 mei 2015 00:00:00
Kleinste omgevingslicht-sensor

De Oostenrijkse chipfabrikant ams introduceert de tot nu toe kleinste omgevingslicht-sensor. Deze is ondergebracht in een TSV-behuizing (Through-Silicon Via) met afmetingen van slechts 1,145 x 1,66 x 0,32 mm en daardoor geschikt voor toepassing in zeer dunne ‘wearables’. De sensor bevat geïntegreerde interferentiefilters waarmee infrarood licht wordt onderdrukt. Hierdoor ontstaat een vrijwel fotopische lichtgevoeligheidsgrafiek.

Lees verder
Geplaatst in Components Geplaatst 30 apr. 2015 00:00:00
Nieuw boek: Starten met IoT

The Internet of Things (alles aan het internet) is een trend die niet meer te stoppen is. We willen alles in huis met onze tablet doen, van Facebook tot TV kijken, van lichten bedienen tot de temperatuur in de gaten houden. In het nieuwe boek boek "Starten met Internet of Things" wordt aan de hand van 35 leuke projecten uitgelegd hoe u zelf een Internet of Things systeem kunt aanleggen. Auteur Bert van Dam gaat in op de hardware (voornamelijk Raspberry Pi en
Arduino) en de software om bediening via internet mogelijk te maken.

Lees verder
Geplaatst in Elektor Geplaatst 29 apr. 2015 14:39:32
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

SERVICE