• 10% korting voor leden
  • Eigen tijdschrift
  • Eigen lab
Menu

Deze browser wordt niet langer ondersteund.

Gebruik de nieuwste versie van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Opera of Apple Safari om alle webinhoud correct weer te geven.

Catch the Sun

Catch the Sun

Overzicht

A very special book on ballooning across the globe!

Overzicht

A very special book on ballooning across the globe!
€ 25,00
-44%
Leden: € 40,50
Niet-leden: Normale prijs € 45,00 Speciale prijs € 25,00
Op voorraad
Levertijd: 2 werkdagen

Details

's Werelds eerste boek met geïntegreerde NFC-technologie

De oudste bekende contactloze overdrachtstechnologie is al zo'n 2000 jaar oud en stamt uit de Han-dynastie in China (206 voor Chr. tot 220 na Chr.). In die periode werd de Kongming-lantaarn uitgevonden, een kleine hetelucht-ballon die oorspronkelijk werd gebruikt voor het verzenden van militaire berichten. Deze ballonnen maakten het voor de eerste keer in de geschiedenis mogelijk dat mensen over grotere afstanden met elkaar konden communiceren. De ontwikkeling van deze eerste vorm van contactloze gegevensoverdracht - de ballon - tot de laatste high-tech-innovaties op het gebied van contactloze connectiviteit heeft zo'n 2000 jaar geduurd.

De Kongming-ballonnen zijn tegenwoordig vervangen door elektronische chips. Near Field Communication, oftewel NFC, biedt draadloze connectiviteit over korte afstanden door middel van moderne halfgeleidertechnologie. Dit boek (Engelstalig) brengt beide technologieën samen. "Catch the Sun" is 's werelds eerste boek met geïntegreerde NFC-halfgeleidertechnologie, waarbij de inhoud van dit high-tech-book gaat over de prachtige magie van low-tech ballonvaart. Het boek bevat meerdere NFC-chips waarmee het mogelijk is verbinding te maken met Internet, gewoon door zo'n NFC-hotspot te benaderen met een NFC-compatibele smartphone of tablet.

Gebruik NFC-technologie in dit boek om:

  • de titelsong "Catch the Sun" downloaden

  • videoclips te bekijken

  • meer te leren over NFC

  • uw ervaringen te delen via social media

  • zelf een NFC-chip te programmeren met behulp van uw smartphone en de juiste app (klik hier voor meer info)

Over de auteur

Han Nabben, de auteur van dit boek, behaalde zijn ballonlicentie in 1995. In 2011 schreef hij het boek ‘Lichter dan lucht, los van de aarde’ over de geschiedenis van de vroege luchtvaart. In het dagelijkse leven werkt Han bij een bekende halfgeleiderfabrikant in Nederland. In dit boek "Catch the Sun" kon hij zijn idee realiseren om NFC-halfgeleidertechnologie te gebruiken om een boek met internet te verbinden, zodat de pluspunten van beide media met elkaar kunnen worden gecombineerd.

Specificaties

Meer informatie
SKU 15656
Taal Engels
Auteur(s) Han Nabben
Aantal pagina's 128
File formaat/grootte 23 x 27,5 cm (geb.)
ISBN nummer 978-9-07545-861-9

Video's

Reviews (0)

Nog geen reviews. Wees de eerste die dit product reviewed.

Uw review voor Catch the Sun

Uw review voor Catch the Sun

Uw waardering