Mijn winkelwagen
0 productenUS$ 0,00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Onderzoekers van het meetlaboratorium van het Amerikaanse standaardisatie-instituut NIST hebben een nieuwe stap gezet bij de ontwikkeling van fotonische thermometerchips. Deze sensors, die temperatuur meten met behulp van licht, hebben belangrijke voordelen ten opzichte van bestaande thermometers: ze zijn robuust, bestand tegen elektromagnetische interferentie en ze zijn zelfkalibrerend. Het licht voor de sensors is afkomstig van een aantal glasvezels die zo nauwkeurig moeten worden gepositioneerd dat dit tot nu toe alleen in een lab-opstelling mogelijk was. De onderzoekers hebben nu een manier gevonden om de glasvezels snel, goedkoop en met de benodigde nauwkeurigheid aan de chip vast te maken, waardoor het gebruik van dit soort sensors ook buiten het laboratorium mogelijk wordt.

Lees verder
Geplaatst in Test & Measurement Geplaatst 1 mei 2015 00:00:00

Tektronix introduceert een willekeurige-functiegenerator die door de gunstige prijs/prestatieverhouding ook geschikt is voor gebruik in onderwijsinstellingen. De AFG1022 heeft twee kanalen met een bandbreedte van 25 MHz en een uitgangsspanning van maximaal 10 Vtt. Het apparaat heeft vier bedrijfsmodi en levert naast de willekeurig te bepalen golfvormen vijftig verschillende vooringestelde signalen. De generator bevat ook een 200-MHz-frequentieteller waardoor deze als allround-meetinstrument bij praktijkonderwijs kan worden ingezet.

Lees verder
Geplaatst in Test & Measurement Geplaatst 10 apr. 2015 00:00:00

Tektronix introduceert de DPO70000SX, een 70 GHz real time oscilloscoop met de volgens de fabrikant op dit moment nauweurigste signaalweergave. In de nieuwe oscilloscoop wordt bij de A/D-omzetting gebruik gemaakt van de door Tektronix gepatenteerde ATI-technologie (Asynchronous Time Interleaving) waarbij het signaal via twee aparte kanalen in tijd verschoven wordt gedigitaliseerd. Door de resultaten van de twee conversies te combineren wordt de ruis aanzienlijk verminderd en wordt het signaal natuurgetrouwer weergegeven.

Lees verder
Geplaatst in Test & Measurement Geplaatst 3 apr. 2015 00:00:00

Keysight Technologies introduceert twee nieuwe digitale multimeters in de Truevolt-reeks. Deze 6,5- en 7,5-digit DMM’s zijn speciaal ontworpen om de beïnvloeding van meetresultaten door elektromagnetische interferentie en andere signaalverstoringen tegen te gaan. Ze beschikken over een hoge-resolutie kleurendisplay van 4,3 inch waarop naast de numerieke resultaten ook trendgrafieken en histogrammen kunnen worden weergegeven. Voor metingen aan energiezuinige apparatuur is er een laag stroombereik van 1 µA met pico-ampère-resolutie beschikbaar.

Lees verder
Geplaatst in Test & Measurement Geplaatst 9 mrt. 2015 00:00:00

De Duitse fabrikant van spectrum-analyzers, Aaronia, heeft een meetopstelling ontworpen waarmee hoogfrequente elektromagnetische velden in ‘real-time’ zichtbaar kunnen worden gemaakt en waarmee EMC-metingen met vrijwel onbeperkte resolutie kunnen worden uitgevoerd. Het systeem met de naam ‘SPECTRAN RF VIEW’ werkt als een soort camera waarbij iedere pixel wordt gevormd door een spectrum-analyzer met bijbehorende breedbandantenne. De spectrum-analyzers zijn via een netwerk verbonden met een centrale server.

Lees verder
Geplaatst in Test & Measurement Geplaatst 26 feb. 2015 00:00:00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

SERVICE