• 10% korting voor leden
  • Eigen tijdschrift
  • Eigen lab
Menu

Deze browser wordt niet langer ondersteund.

Gebruik de nieuwste versie van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Opera of Apple Safari om alle webinhoud correct weer te geven.

Arduino Uno R3

Arduino Uno R3

Overzicht

De Arduino Uno R3 is een ideaal board voor startende en gevorderde hobbyisten. Dit microcontroller-board is gebaseerd op de ATmega328 en heeft een groot aantal aansluitingen, waarmee dit board alles in huis heeft om een ATmega328 te ondersteunen.

Overzicht

De Arduino Uno R3 is een ideaal board voor startende en gevorderde hobbyisten. Dit microcontroller-board is gebaseerd op de ATmega328 en heeft een groot aantal aansluitingen, waarmee dit board alles in huis heeft om een ATmega328 te ondersteunen.

€ 24,75
Niet-leden: Normale prijs € 27,50
Op voorraad
Levertijd: 2 werkdagen

Details

Wat maakt de Arduino Uno R3 anders dan andere microcontroller-boards?
De Arduino Uno is een development board gebaseerd op de ATmega328 (zie datasheet) en zeer gemakkelijk in gebruik. Het board is rijk uitgerust met aansluitingen: 14 digitale I/O-kanalen (waarvan 6 inzetbaar als PWM-uitgang), 6 analoge ingangen, een 16 MHz klokkristal, connectoren voor USB, voedingsspanning, ICSP en een reset-knop. Volledige ondersteuning voor de microcontroller is aanwezig op het board: sluit het aan op een computer via USB of op een lichtnetadapter en u kunt aan de slag. 

Nieuwe eigenschappen van de Arduino Uno R3
Nieuw aan de Uno ten opzichte van zijn voorgangers is dat de USB/serieel-driver van FTDI heeft plaatsgemaakt voor een ATmega16U2 (ATmega8U2 t/m versie R2), die geprogrammeerd is als USB/serieel-omzetter. Bij de Uno revisie 2 is de 8U2-lijn voorzien van een pull-down-weerstand naar aarde, waardoor de firmware gemakkelijker is te updaten (DFU mode).

Revisie 3 van dit Arduino board heeft de volgende nieuwe eigenschappen:

  • 1.0 pinout: toegevoegd zijn de SDA- en SCL-pennen vlakbij AREF. Bij RESET zijn nog twee pennen toegevoegd, een voor toekomstige toepassingen en een genaamd IOREF. Met behulp van IOREF kunnen toekomstige shields zich aanpassen aan de voeding uit het board en daarmee worden ze compatibel met beide voorkomende voedingsspanningen: zowel 5V voor AVR-Arduino-boards als 3.3V voor de Arduino Due.
  • Sterker reset-circuit.
  • Atmega 16U2 in plaats van 8U2.

"Uno" is Italiaans voor één. De Uno is wegbereider voor het uitbrengen van de Arduino 1.0. De Uno en Arduino 1.0 zien we als ons vlaggenschip en zijn opvolger. De Uno is de nieuwste van de serie USB Arduino-boards, het is het referentiemodel voor het gehele Arduino-platform. De verschillen met voorgaande versies ziet u in de index van Arduino-boards.

Eigenschappen  
Microcontroller ATmega328
Bedrijfsspanning 5V
Voedingsspanning (aanbevolen) 7-12V
Voedingsspanning (min - max) 6-20V
Digitale I/O-pennen 14 (waarvan 6 inzetbaar voor PWM)
PWM-kanalen 6
Analog ingangen 6
DC-stroom per I/O-pen 40 mA
DC-stroom 3.3V-pen 50 mA
Flashgeheugen 32 KB (ATmega328) waarvan 0.5 KB voor de bootloader
SRAM 2 KB (ATmega328)
EEPROM 1 KB (ATmega328)
Klokfrequentie 16 MHz
   
   
Extra documentatie  
EAGLE files  
Schema

Specificaties

Meer informatie
SKU 15877
Versie R3
Fabrikant Arduino

Reviews (2)

Uw review voor Arduino Uno R3

Uw review voor Arduino Uno R3

Uw waardering