Naar boven
Mijn winkelwagen
0 productenUS$ 0,00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Bezoek Elektor op de beurs Electronics & Automation

Van dinsdag 2 t/m donderdag 4 juni wordt in de Jaarbeurs Utrecht de elektronicabeurs Electronics & Automation gehouden. Alle facetten zijn op deze beurs aanwezig, van elektronicacomponent tot compleet product en van productie-apparatuur tot productiefaciliteiten. Ruim 140 exposanten presenteren hun vakkennis en de laatste elektronica-ontwikkelingen. Elektor is met een eigen stand aanwezig op deze beurs.

Lees verder
Geplaatst in Elektor Geplaatst 4 mrt. 2015 09:08:28
Nieuwe technologie laat mobiele apparaten elkaar opladen

Integrated Device Technology (IDT) introduceert de ‘Wireless PowerShare’ technologie. Mobiele apparaten die van deze technologie zijn voorzien hebben de mogelijkheid om elkaar op te laden. De multifunctionele chip met de nieuwe technologie kan  als zender en als ontvanger dienstdoen en ondersteunt de huidige drie standaarden voor draadloze energie-overdracht. 

Lees verder
Geplaatst in Power Supplies Geplaatst 3 mrt. 2015 00:00:00
Draadloze oortelefoons met NFMI

NXP introduceert een volledig draadloze oortelefoonset die is gebaseerd op NFMI-technologie (Near Field Magnetic Induction). Hierbij wordt een audiostream via NFMI van het ene naar het andere oor gezonden. De oortelefoons bevatten de NXH2280, NXP’s tweede-generatie NFMI-transceiverchip. Het energieverbruik van deze chip bedraagt in de draadloze oortelefoon-toepassing slechts 1,5 mW bij een voedingsspanning van 1 V. De chip ondersteunt een maximum bitrate van 596 kb/s. 

Lees verder
Geplaatst in RF (radio) Geplaatst 2 mrt. 2015 00:00:00
Nieuwe bewegingsmodule van Microchip

Microchip introduceert de MM7150 bewegingsmodule waarin de SSC7150 bewegings-coprocessor van het bedrijf is gecombineerd met 9-assige sensoren, waaronder een versnellingsmeter, magnetometer en gyroscoop. De bewegings- en positioneergegevens kunnen via een I2C-interface eenvoudig naar de microcontroller van een embedded/IoT-toepassing worden overgebracht. De MM7150  is bijzonder geschikt voor een brede reeks ingebedde toepassingen, zoals draagbare apparaten en robotics; industriële systemen en consumentenelektronica.

Lees verder
Geplaatst in Components Geplaatst 27 feb. 2015 00:00:00
Eerste HF/EMC-'camera'

De Duitse fabrikant van spectrum-analyzers, Aaronia, heeft een meetopstelling ontworpen waarmee hoogfrequente elektromagnetische velden in ‘real-time’ zichtbaar kunnen worden gemaakt en waarmee EMC-metingen met vrijwel onbeperkte resolutie kunnen worden uitgevoerd. Het systeem met de naam ‘SPECTRAN RF VIEW’ werkt als een soort camera waarbij iedere pixel wordt gevormd door een spectrum-analyzer met bijbehorende breedbandantenne. De spectrum-analyzers zijn via een netwerk verbonden met een centrale server.

Lees verder
Geplaatst in Test & Measurement Geplaatst 26 feb. 2015 00:00:00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

SERVICE