Naar boven
Mijn winkelwagen
0 productenUS$ 0,00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Onion Omega ontwikkelboard met WiFi en Linux

De Onion Omega is een hardware-ontwikkelplatform speciaal bedoeld voor software-ontwikkelaars. Het board beschikt over geïntegreerde WiFi-functionaliteit, is compatibel met Arduino en er draait een volledige Linux-versie op. De afmetingen zijn klein: ongeveer ¼ van de afmetingen van een Raspberry Pi. Met de Onion Omega kunnen hardware-apparaten worden ontwikkeld met behulp van populaire tools zoals Git, pip en npm, en met gebruik van  programmeertalen zoals Python, Javascript en PHP. Omdat de Onion Omega volledig is geïntegreerd met de Onion Cloud kunnen fysieke apparaten heel eenvoudig worden omgevormd tot IoT-toepassingen. Het geheel is open souce, en het Kickstarter-project voor de Onion Omega heeft met nog 7 dagen te gaan al US$ 215.618 opgebracht (oorspronkelijk doel: US$ 15.000).

Lees verder
Geplaatst in Computer/Software/Internet Geplaatst 28 apr. 2015 00:00:00
Energiebesparende schakeltransistors op basis van galliumnitride

Het is de Technische Universiteit van Wenen samen met Oostenrijkse industriepartners gelukt om energiezuinige vermogensschakelaars op galliumnitride-basis te ontwikkelen. Bij de gebruikelijke bouwstenen op basis van silicium is geen verdere verbetering van het rendement meer mogelijk. Met de nieuwe transistoren zijn voedingen gebouwd waarbij een energierendement van 98 % werd behaald.

Lees verder
Geplaatst in Power Supplies Geplaatst 27 apr. 2015 00:00:00
Chiploze RFID-tag vervangt streepjescode

Onderzoekers van Monash University (Australië) zijn er in geslaagd om chiploze RFID-tags te maken die direct op de meest uiteenlopende oppervlakken kunnen worden geprint, waaronder plastic flessen en frisdrankblikjes. Tot nu toe was dit laatste nog niet mogelijk omdat het metaal van zo’n blikje de werking van het RFID-systeem verstoort. De nieuwe tags werken ook op metaal zolang het oppervlak maar reflecterende eigenschappen heeft. Het feit dat de RFID-tags direct (met een inkjet-printer) op voorwerpen kunnen worden aangebracht maken deze een goedkoper, kleiner en betrouwbaarder alternatief voor bestaande tracking-systemen die met streepjescodes werken.

Lees verder
Geplaatst in Components Geplaatst 24 apr. 2015 00:00:00
Whiteboards van elektronisch papier

Onderzoekers van de University of Tokyo hebben een nieuw soort e-papier gemaakt dat zeer geschikt is voor gebruik in goedkope, lichte en energiezuinige whiteboards. De gebruikte materialen zijn goedkoop en goed bestand tegen UV-straling. Door de eenvoudige opbouw van het e-papier kunnen er gemakkelijk grote displays mee worden gemaakt.

Lees verder
Geplaatst in Education & Information Geplaatst 23 apr. 2015 00:00:00
Nieuw: Arduino - Ontdekken in 45 elektronica projecten

Bij Elektor is weer een nieuw boek van de bekende auteur Bert van Dam verschenen: "Arduino - Ontdekken in 45 elektronica projecten". Zoals de titel al aangeeft, gaat hij ditmaal aan de slag met het populaire Arduino-platform. In dit boek wordt een aantal spannende en leuke projecten voor de Arduino behandeld, zoals een stil alarm, mensensensor, lichtmeter, besturing van een motor, internet en draadloze bediening (via een radioverbinding). In tegenstelling tot veel gratis projecten op internet zijn de projecten in dit boek in de praktijk getest en werken ze gegarandeerd!

Lees verder
Geplaatst in Elektor Geplaatst 22 apr. 2015 11:51:22
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

SERVICE