Naar boven
Mijn winkelwagen
0 productenUS$ 0,00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Controle over lichtpakketje opent deur naar 'kwantum-internet'

Kwantumcomputers zouden via de uitwisseling van losse fotonen met elkaar kunnen communiceren, en zo een ‘kwantum-internet’ vormen. Maar dit luistert heel nauw omdat de vorm van het lichtpakketje - hoe de energie ervan over de tijd is uitgespreid - bepalend is voor een succesvolle informatieoverdracht. Deze vorm dient symmetrisch te zijn, terwijl een foton dat door atomen wordt uitgezonden van nature een asymmetrische vorm heeft. Onderzoekers van de TU Eindhoven en Stichting FOM zijn er nu voor het eerst in geslaagd om fotonen met de daarvoor benodigde snelheid de juiste vorm te geven.

Lees verder
Geplaatst in Education & Information Geplaatst 19 dec. 2014 00:00:00
IR-LED voor irisscan met smartphone

Osram Opto Semiconductors introduceert een infrarode LED die speciaal is ontworpen voor toepassingen op het gebied van biometrische identificatie zoals irisscan bij smartphones of tablets. Hierbij wordt het oog beschenen met infrarood licht en de camera van het apparaat maakt hiervan een opname zodat de karakteristieke kenmerken van de iris kunnen worden geïdentificeerd. De nieuwe Led (Oslux SFH 4780S) straalt licht uit met een golflengte van 810 nm. Door de hoge stralingsintensiteit van 2900 milliwatt per steradiaal (mW/sr) is één van deze LED’s al voldoende om het oog volledig te belichten.

Lees verder
Geplaatst in Components Geplaatst 18 dec. 2014 00:00:00
Raspberry Pi leerpakket

U hebt een Raspberry Pi in gebruik en misschien hebt u ook al zelf een eerste elektronische project gerealiseerd? Dan zit u met de Raspberry Pi Maker Kit van Franzis helemaal goed! Dit Engelstalige leerpakket bevat alles wat u nodig hebt om meer dan alleen eenvoudige projecten uit te voeren: 62 componenten evenals een 160 pagina's dikke handleiding. Nadat u de 20 gedetailleerd beschreven projecten hebt uitgevoerd, kunt u uw eigen projecten ontwikkelen.

Lees verder
Geplaatst in Elektor Geplaatst 17 dec. 2014 00:05:00
Wereldrecord voor compacte deeltjesversneller

Onderzoekers van het Berkeley Lab (Californië) zijn er met een zogenaamde laser-plasmaversneller in geslaagd om elektronen over een afstand van negen centimeter te versnellen tot een energie van 4,25 giga-elektronvolt. Deze versnelling over zo’n korte afstand komt overeen met een energiegradiënt die 1000 keer groter is dan bij traditionele deeltjesversnellers en betekent een wereldrecord voor laser-plasmaversnellers. De onderzoekers verwachten dat experimenten waarvoor nu nog kilometerslange deeltjesversnellers nodig zijn in de toekomst met dit type deeltjesversneller in een opstelling met de grootte van een labtafel kunnen worden uitgevoerd.

Lees verder
Geplaatst in Education & Information Geplaatst 16 dec. 2014 00:00:00
Goedkope draadloze gas-sensors

Onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben eenvoudige gas-sensors ontwikkeld die draadloos via een smartphone kunnen worden uitgelezen. De sensors kunnen worden gebruikt voor het detecteren van bijvoorbeeld voedselbederf of de aanwezigheid van schadelijke gassen in publieke ruimtes. Bij demonstraties met de nieuwe sensors hebben de onderzoekers de aanwezigheid van onder andere ammoniak, waterstofperoxide en  cyclohexanon kunnen aantonen. De sensors werken bij kamertemperatuur en gebruiken vrijwel geen energie.

Lees verder
Geplaatst in Components Geplaatst 15 dec. 2014 00:00:00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

SERVICE