Naar boven
Mijn winkelwagen
0 productenUS$ 0,00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Raspberry Pi leerpakket

U hebt een Raspberry Pi in gebruik en misschien hebt u ook al zelf een eerste elektronische project gerealiseerd? Dan zit u met de Raspberry Pi Maker Kit van Franzis helemaal goed! Dit Engelstalige leerpakket bevat alles wat u nodig hebt om meer dan alleen eenvoudige projecten uit te voeren: 62 componenten evenals een 160 pagina's dikke handleiding. Nadat u de 20 gedetailleerd beschreven projecten hebt uitgevoerd, kunt u uw eigen projecten ontwikkelen.

Lees verder
Geplaatst in Elektor Geplaatst 17 dec. 2014 00:05:00
Wereldrecord voor compacte deeltjesversneller

Onderzoekers van het Berkeley Lab (Californië) zijn er met een zogenaamde laser-plasmaversneller in geslaagd om elektronen over een afstand van negen centimeter te versnellen tot een energie van 4,25 giga-elektronvolt. Deze versnelling over zo’n korte afstand komt overeen met een energiegradiënt die 1000 keer groter is dan bij traditionele deeltjesversnellers en betekent een wereldrecord voor laser-plasmaversnellers. De onderzoekers verwachten dat experimenten waarvoor nu nog kilometerslange deeltjesversnellers nodig zijn in de toekomst met dit type deeltjesversneller in een opstelling met de grootte van een labtafel kunnen worden uitgevoerd.

Lees verder
Geplaatst in Education & Information Geplaatst 16 dec. 2014 00:00:00
Goedkope draadloze gas-sensors

Onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben eenvoudige gas-sensors ontwikkeld die draadloos via een smartphone kunnen worden uitgelezen. De sensors kunnen worden gebruikt voor het detecteren van bijvoorbeeld voedselbederf of de aanwezigheid van schadelijke gassen in publieke ruimtes. Bij demonstraties met de nieuwe sensors hebben de onderzoekers de aanwezigheid van onder andere ammoniak, waterstofperoxide en  cyclohexanon kunnen aantonen. De sensors werken bij kamertemperatuur en gebruiken vrijwel geen energie.

Lees verder
Geplaatst in Components Geplaatst 15 dec. 2014 00:00:00
Nieuwe Arduino-shields van Infineon

Infineon introduceert twee Arduino-shields voor het ontwikkelen van toepassingen met RGB-LED’s en gelijkstroommotoren. Beide shields zijn compatibel met de Arduino Uno R3 en kunnen worden gecombineerd met de XMC100 Boot Kit die is voorzien van een 32-bits microcontroller uit de XMC1000-reeks. Alle XMC1000-producten maken gebruik van een ARM Cortex-M0-processor. Het RGB-LED-shield bevat een XMC1202 microcontroller met Brightness Color Control Unit (BCCU). Het motorbesturings-shield bevat twee geïntegreerde half-bridge drivers van het type BTN8982TA .

Lees verder
Geplaatst in Microcontrollers Geplaatst 12 dec. 2014 00:00:00
CMOS-circuits op basis van germanium

Wetenschappers van Purdue University hebben het eerste moderne CMOS-circuit gemaakt waarin germanium inplaats van silicium als halfgeleidermateriaal wordt gebruikt. Met germanium kunnen kleinere schakelingen worden gemaakt dan met silicium, en bovendien is de mobiliteit van elektronen en ‘gaten’ in germanium groter. Voor CMOS-circuits zijn echter zowel P-type als N-type transistors nodig, en tot nu toe konden van germanium alleen P-type transistors worden gemaakt. De onderzoekers zijn er nu in geslaagd om ook germanium-N-type-transistors te maken.

Lees verder
Geplaatst in Components Geplaatst 11 dec. 2014 00:00:00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

SERVICE