Naar boven
Mijn winkelwagen
0 productenUS$ 0,00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
HVDC-verbinding tussen Frankrijk en Spanje ingeschakeld

Siemens heeft de door het bedrijf geleverde converterstations van de gelijkstroom-hoogspanningsverbinding (HVDC) tussen Frankrijk en Spanje ingeschakeld. Deze 320-kV-verbinding die de stroomnetten van beide landen aan elkaar koppelt heeft in beide richtingen een capaciteit van 2000 MW. De commerciële exploitatie start halverwege dit jaar. Hiermee wordt niet alleen de transportcapaciteit sterk vergroot, maar wordt ook de stabiliteit van de netten bij integratie van duurzame energiebronnen gewaarborgd.

Lees verder
Geplaatst in Power Supplies Geplaatst 17 apr. 2015 00:00:00
Nieuwe Bluetooth-module van Cypress

Cypress Semiconductor introduceert een complete Bluetooth-LE-module met afmetingen van slechts 10 x 10 x 1,8 mm. De module bevat naast de eerder door het bedrijf gepresenteerde PsoC-4-BLE-chip ook twee kristallen, een chip-antenne, HF-afscherming en een aantal passieve onderdelen. De module voldoet aan de eisen voor draadloze apparatuur in de Verenigde Staten, Canada, Japan, Korea en Europa, en is goedgekeurd door de Bluetooth SIG (Qualification Design IDentification nummer 67366) waardoor ontwikkelaars bij gebruik van deze module zonder verdere certificering het Bluetooth logo op hun product mogen voeren.

Lees verder
Geplaatst in Components Geplaatst 16 apr. 2015 00:00:00
Sensor-kit met 37 sensoren voor Arduino

In de Elektor-shop is sinds kort een uitgebreide sensor-kit verkrijgbaar, die maar liefst 37 verschillende sensoren bevat. Deze kit is speciaal ontwikkeld voor gebruik met Arduino-boards. Hiermee kunt u allerlei soorten metingen uitvoeren in combinatie met een Arduino! De 37 sensor-modules zijn van uitstekende kwaliteit en overzichtelijk ondergebracht in een handige kunststof opbergdoos met vakjes.

Lees verder
Geplaatst in Elektor Geplaatst 15 apr. 2015 13:11:30
UT-onderzoekers testen stroomnet met pizzaovens

Hoeveel belasting kan een elektriciteitsnet eigenlijk aan? Die vraag stond centraal in een bijzondere test in Lochem vorige week, waaraan onderzoekers van de Universiteit Twente meewerkten. Twintig bewoners kregen de opdracht een pizza te bakken in hun elektrische oven, terwijl de elektrische auto voor de deur stond te laden. Na een uur raakte het net overbelast en viel de stroom op een deel van het netwerk uit. Het was voor het eerst in Nederland dat de stroomvoorziening op deze manier werd getest.

Lees verder
Geplaatst in Education & Information Geplaatst 14 apr. 2015 00:00:00
Hogere beeldkwaliteit voor smartphones

Toshiba heeft een nieuwe opnametechnologie ontwikkeld waarmee met kleine beeldsensors  foto’s kunnen worden gemaakt met een beeldkwaliteit die te vergelijken is met die van grotere sensors. Met deze technologie kan de kwaliteit van opnamen die worden gemaakt met compacte sensors zoals in smartphones of dashboardcamera’s sterk worden verbeterd. Het principe berust op het snel achterelkaar maken van een aantal opnamen die tijdens dit proces worden gecombineerd tot één hoge-kwaliteitsfoto.

Lees verder
Geplaatst in Audio/Video/Photography Geplaatst 13 apr. 2015 00:00:00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

SERVICE