Naar boven
Mijn winkelwagen
0 productenUS$ 0,00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Vonken produceren met tinyTesla-bouwpakket

Iedereen heeft op Internet wel eens foto's of video's gezien van een zogenaamde Tesla-generator, een bouwsel bestaande uit een hoogspanningsgenerator, een enorme spoel en een daarop gemonteerde schotel, dat enorme vonken kan produceren. De meeste Tesla-generatoren zijn behoorlijk groot en beslist niet geschikt voor huiskamer-gebruik. Bovendien is het vrij lastig om zelf zo'n Tesla-generator te bouwen. Dankzij een succesvolle Kickstarter-campagne kunt u nu voor 149 dollar een bouwpakket kopen van een mini-Tesla-generator, tinyTesla.

Lees verder
Geplaatst in Hobby & Modelling Geplaatst 2 sep. 2014 00:05:00
Nieuwe digitale radiotuner-chip

Silicon Labs introduceert een geavanceerde ‘radio-on-a-chip’ voor autoradio’s. De Si47902 is een hooggeïntegreerde monolithische tuner waarvoor zeer weinig externe onderdelen nodig zijn om een complete radio te maken. Naast de gebruikelijke AM- en FM-banden is het IC ook geschikt voor DAB+ ontvangst in band III en in de L-band. De Si47902 maakt deel uit van een reeks IC’s waarvoor dezelfde API kan worden gebruikt, zodat ontwerpers van infotainment-systemen dezelfde software voor verschillende productielijnen en marktsegmenten kunnen gebruiken.

Lees verder
Geplaatst in Automotive Geplaatst 1 sep. 2014 00:00:00
Biomimetische fotodetector 'ziet' in kleur

Onderzoekers van Rice University hebben een CMOS-compatibele biomimetische kleuren-fotodetector ontwikkeld die op licht met de kleuren rood, groen en blauw reageert op een manier die lijkt op de manier waarop levende organismen dat doen. Er wordt gebruik gemaakt van een raster dat direct in het CMOS-proces aan silicium-fotodetectoren kan worden toegevoegd, en dat de huidige externe filters vervangt. Dit betekent een aanzienlijke vereenvoudiging van het ontwerp van zo’n detector.

Lees verder
Geplaatst in Education & Information Geplaatst 29 aug. 2014 00:00:00
Een 'hoed' voor de Raspberry Pi

Arduino heeft shields, de Beaglebone Black heeft capes en tot voor kort had de Raspberry Pi alleen maar uitbreidingsboards. Daar is met de introductie van model B+ van de RPi verandering in gekomen. Bij de extra I/O-pennen op model B+ bevinden zich namelijk de pennen ID_SC en ID_SD die als data- en klokaansluitingen dienen voor een seriële EEPROM op een ‘HAT’ (HArdware on Top), de RPi-tegenhanger van shields en capes.

Lees verder
Geplaatst in Computer/Software/Internet Geplaatst 28 aug. 2014 00:00:00
Elektor-webinar: WunderBar, de IoT-chocoladereep voor app-ontwikkeling

Binnenkort organiseren Elektor Academy & element14 weer een gezamenlijk webinar. Ditmaal wordt de 'WunderBar' van Relayr voorgesteld – een nieuwe en innovatieve manier om apps voor het 'Internet of Things' te ontwikkelen zonder dat je iets af weet van hardware! Het werkt zo uit de doos (of moeten we hier zeggen: wikkel?), die 6 zogenaamde Beacons (BLE), sensors en WiFi bevat, en het is super eenvoudig te programmeren.

Lees verder
Geplaatst in Elektor Geplaatst 27 aug. 2014 09:05:44
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

SERVICE