Naar boven
Mijn winkelwagen
0 productenUS$ 0,00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sneller 3D-printen met minder afval

Onderzoekers van Purdue University hebben twee nieuwe algoritmes ontwikkeld waarmee het printen van 3D-objecten gemiddeld 29,4% sneller gaat, en de benodigde hoeveelheid materiaal met 40,5% wordt gereduceerd. Het eerste algoritme print het object in onderdelen die later aan elkaar moeten worden gelijmd, waarbij deze onderdelen zo efficiënt mogelijk in één keer worden geprint. Het tweede algoritme zorgt bij het printen voor een zodanige 3D-positionering van het object dat overhangende gedeelten met zo weinig mogelijk materiaal hoeven te worden ondersteund.

Lees verder
Geplaatst in Hobby & Modelling Geplaatst 30 okt. 2014 00:00:00
Gratis webinar: Elektromagnetische simulaties met COMSOL

Vanwege het succes in het voorjaar organiseert Elektor op 27 november wederom in samenwerking met COMSOL een live webinar over elektromagnetische simulaties. In het webinar wordt de toegevoegde waarde van elektromagnetische simulaties vanuit een multidisciplinaire hoek belicht. Na een korte introductie over de mogelijkheden van COMSOL Multiphysics komt een aantal praktijksituaties aan de orde.

Lees verder
Geplaatst in Education & Information Geplaatst 29 okt. 2014 09:11:36
Elektor Talents zoekt een embedded software design engineer

Elektor Talents, de nieuwe talent-scouting dienst van Elektor, zoekt voor een bedrijf in Eindhoven een embedded software design engineer. Ben jij creatief, innovatief en houd je ervan om betrokken te zijn bij een volledig ontwikkeltraject van ontwerp tot implementatie?! Dan ben jij de juiste persoon voor deze baan! Van jou wordt minimaal een HBO-opleiding verwacht (richting elektrotechniek, technische informatica of technische computerkunde), minimaal 3 jaar relevante ervaring met embedded product ontwikkeling en kennis van en ervaring met UML, ASD, C/C++, Java, real-time OS’s, Linux, Matlab, SCM tools en CMMi.

Lees verder
Geplaatst in Elektor Geplaatst 29 okt. 2014 09:06:32
Kleinste handkrachtsensor ter wereld in aantocht

Onderzoeker Robert Brookhuis, die op 17 oktober j.l. aan de Universiteit Twente op dit onderwerp promoveerde, heeft een robuust prototype gemaakt van de kleinste handkrachtsensor in zijn soort ter wereld. Deze sensor is nuttig voor het meten van de motoriek bij patiënten die moeten revalideren en van de daadwerkelijke belasting bij het verrichten van fysieke arbeid, en kan zelfs worden gebruikt om te meten hoe een sporter, bijvoorbeeld een speerwerper of een kogelstoter, zijn techniek kan verbeteren. Robert Brookhuis is in gesprek met de industrie om het product daadwerkelijk op de markt te krijgen.

Lees verder
Geplaatst in Test & Measurement Geplaatst 28 okt. 2014 00:00:00
Toevallige ontdekking maakt volledige vaste-stof-batterij mogelijk

Scheikundigen van de Universiteit Utrecht hebben een vaste stof ontdekt die bij kamertemperatuur verrassend goed lithium-ionen geleidt. Hiermee is de weg geopend voor de ontwikkeling van lithium-batterijen die volledig uit een vaste stof bestaan. Volledige vaste- stof-batterijen zijn interessant omdat ze niet de organische vloeistof bevatten die nu in lithium-batterijen voor het ionentransport zorgt. Door deze organische vloeistof zijn batterijen brandbaar en kunnen ze lekken. Bovendien kan de vloeistof verdampen of reageren, waardoor de levensduur van de batterijen wordt beperkt. Volledige vaste-stof lithium-batterijen bieden bovendien de mogelijkheid om pure lithium-elektroden te gebruiken in plaats van elektroden van lithium-composiet. Hierdoor neemt de energiedichtheid toe, zodat de batterijen kleiner en lichter kunnen worden. 

Lees verder
Geplaatst in Education & Information Geplaatst 27 okt. 2014 00:00:00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

SERVICE