Naar boven
Mijn winkelwagen
0 productenUS$ 0,00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Energiezuinigste 32-bits ARM Cortex-M4F microcontroller

Texas Instruments introduceert het MSP432-microcontrollerplatform met de op dit moment energiezuinigste 32-bits ARM Cortex-M4F microcontrollers. Deze nieuwe 48 MHz MCU’s verbruiken in actieve modus slechts 95 µA/MHz en in standby-modus 850 nA. Met deze microcontrollers kunnen krachtige en zeer energiezuinige embedded toepassingen worden gerealiseerd in bijvoorbeeld industriële automatisering, automatisering van gebouwen, sensor- en beveiligingssystemen en consumenten-elektronica.

Lees verder
Geplaatst in Microcontrollers Geplaatst 30 mrt. 2015 00:00:00
Van verpakkings-opvulmateriaal naar accu-elektrode

Onderzoekers van Purdue University hebben een methode gevonden om gebruikt verpakkings-opvulmateriaal om te vormen tot elektrodes voor lithium-ion-accu’s. Het conversieproces is goedkoop, milieuvriendelijk en geschikt voor productie op grote schaal. De elektrodes presteren beter dan de gebruikelijke elektrodes van grafiet.

Lees verder
Geplaatst in Education & Information Geplaatst 27 mrt. 2015 00:00:00
Kwartskristal als picogram-weegschaal

Het bedrijf Novaetech, een spin-off van het Italiaanse Nationaal Instituut voor Astrofysica heeft een nanoweegschaal met een resolutie van één picogram gemaakt. De weegschaal bestaat uit een kwartskristal in een oscillatorschakeling waarvan de frequentie afhankelijk is van het gewicht dat op het kristal wordt geplaatst. Deze speciale weegschaal is relatief goedkoop en zeer geschikt voor toepassing in chemische en biologische onderzoekslaboratoria en in laboratoria voor materiaalonderzoek.

Lees verder
Geplaatst in Microcontrollers Geplaatst 26 mrt. 2015 00:00:00
Laatste kans om mee te doen met de grote ARM CMSIS ontwerpwedstrijd

De firma ARM en de controller-fabrikanten ST, NXP, Freescale en Infineon hebben gezamenlijk een ontwerpwedstrijd georganiseerd met $ 10.000 aan prijzen en 400 gratis ontwikkelboards. De uitdaging: Realiseer een interface-toepassing met de CMSIS-driver-library van ARM en maak voor de hardware een keuze uit vier goed uitgeruste ontwikkelboards! ARM/Keil ondersteunt de deelnemers gedurende 6 maanden met een gratis licentie van de krachtige MDK-ARM-ontwikkelomgeving.

Lees verder
Geplaatst in Elektor Geplaatst 25 mrt. 2015 11:49:49
Sensorloze positionering van magneetlagers

Een zwevende rotor in een elektromotor spaart energie. Om het magneetlager van zo’n rotor op zijn plaats te houden zijn gecompliceerde sensorsystemen nodig. Onderzoekers van de Technische Universiteit in Wenen hebben nu een systeem uitgevonden dat de rotor zonder deze extra sensors op zijn plaats houdt. 

Lees verder
Geplaatst in Education & Information Geplaatst 24 mrt. 2015 00:00:00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

SERVICE