Naar boven
Mijn winkelwagen
0 productenUS$ 0,00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Efficiënte inductielader voor elektrische auto's

Onderzoekers van het Fraunhofer Instituut voor Geïntegreerde Systemen en Componenten (IISB) hebben een goedkope en efficiënte technologie ontwikkeld waarmee elektrische auto’s inductief kunnen worden opgeladen. Het opladen gebeurt hierbij niet aan de onderkant van de auto maar aan de voorkant. Het prototype levert drie kilowatt bij een overdrachtsrendement van 95%. Hiermee kunnen gangbare elektrische auto’s in één nacht worden opgeladen.

Lees verder
Geplaatst in Automotive Geplaatst 31 jul. 2014 00:00:00
PropScope USB-Oscilloscoop

De PropScope van Parallax is een tweekanaals oscilloscoop met een sample-rate van 25 megasamples per seconde en een resolutie van tien bits voor het meten van golfvormen van 1, 2, 10 of 20 V piek-piek. De voeding geschiedt via de USB-poort, zodat slechts een enkele kabel nodig is om de PropScope te verbinden met een laptop of desktop-PC.

Lees verder
Geplaatst in Elektor Geplaatst 30 jul. 2014 00:05:00
Schakelende spanningsregelaar met rendement van 95%

Linear Technology introduceert de LTC3124, een synchrone geschakelde tweefasen-spanningsregelaar met een schakelfrequentie van 3 MHz. Bij deze regelaar kan de aanloopstroom worden begrensd en de uitgang worden afgeschakeld. De tweefasen-schakeling zorgt voor lagere piek- en rimpelstromen door de spoel en de condensator waardoor deze kleiner kunnen worden uitgevoerd.

Lees verder
Geplaatst in Power Supplies Geplaatst 29 jul. 2014 00:00:00
Tech United wint RoboCup

Het robotvoetbalteam van de TU/e heeft het WK robotvoetbal in Brazilië gewonnen, de RoboCup. Het team won met 3-2 van Water, het team van de universiteit van Beijing. Het betere combinatiespel en de uitstekende keeper brachten het Eindhovense team de titel. Tech United speelt nu al zeven jaar op rij in de finale, en dit was de tweede keer dat het team de titel pakte. Dat gebeurde eerder in 2012.

Lees verder
Geplaatst in Computer/Software/Internet Geplaatst 28 jul. 2014 00:00:00
Compacte energy-harvester met hoogste rendement

Omron en Holst Centre / Imec hebben het prototype gedemonstreerd van een zeer compacte ‘harvester’ van trillings-energie die het tot nu toe hoogste rendement realiseert. De combinatie van een elektreet-trillingsconverter van Omron en een power-management-chip van Holst Centre / Imec gebruikt trillingen met een vermogen van enkele microwatts voor het voeden van algemeen toepasbare sensors. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de richting van sensormodules waar na installatie verder niet meer naar hoeft te worden omgekeken.

Lees verder
Geplaatst in Power Supplies Geplaatst 25 jul. 2014 00:00:00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5