Naar boven
Mijn winkelwagen
0 productenUS$ 0,00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Qduino Mini: Arduino-compatibel board met geïntegreerde acculader

Quin Etnyre is veertien jaar oud. Hij heeft zich altijd geïnteresseerd voor Arduino en richtte op twaalfjarige leeftijd zijn eigen bedrijf Qtechnow op, dat ArduSensors en leuke en educatieve kits verkoopt. Hij heeft inmiddels 28 ‘instructables’ gepubliceerd, en zijn nieuwste project is de Qduino Mini, een Arduino-compatibel board dat naast een Atmega32U4 microcontroller ook een acculader en een ladingsmonitor bevat. De Qduino Mini heeft afmetingen van slechts 2,6 x 3,9 cm en weegt 5 gram. Het board is hierdoor zeer geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld drones of ballonnen.

Lees verder
Geplaatst in Microcontrollers Geplaatst 31 mrt. 2015 00:00:00
Energiezuinigste 32-bits ARM Cortex-M4F microcontroller

Texas Instruments introduceert het MSP432-microcontrollerplatform met de op dit moment energiezuinigste 32-bits ARM Cortex-M4F microcontrollers. Deze nieuwe 48 MHz MCU’s verbruiken in actieve modus slechts 95 µA/MHz en in standby-modus 850 nA. Met deze microcontrollers kunnen krachtige en zeer energiezuinige embedded toepassingen worden gerealiseerd in bijvoorbeeld industriële automatisering, automatisering van gebouwen, sensor- en beveiligingssystemen en consumenten-elektronica.

Lees verder
Geplaatst in Microcontrollers Geplaatst 30 mrt. 2015 00:00:00
Van verpakkings-opvulmateriaal naar accu-elektrode

Onderzoekers van Purdue University hebben een methode gevonden om gebruikt verpakkings-opvulmateriaal om te vormen tot elektrodes voor lithium-ion-accu’s. Het conversieproces is goedkoop, milieuvriendelijk en geschikt voor productie op grote schaal. De elektrodes presteren beter dan de gebruikelijke elektrodes van grafiet.

Lees verder
Geplaatst in Education & Information Geplaatst 27 mrt. 2015 00:00:00
Kwartskristal als picogram-weegschaal

Het bedrijf Novaetech, een spin-off van het Italiaanse Nationaal Instituut voor Astrofysica heeft een nanoweegschaal met een resolutie van één picogram gemaakt. De weegschaal bestaat uit een kwartskristal in een oscillatorschakeling waarvan de frequentie afhankelijk is van het gewicht dat op het kristal wordt geplaatst. Deze speciale weegschaal is relatief goedkoop en zeer geschikt voor toepassing in chemische en biologische onderzoekslaboratoria en in laboratoria voor materiaalonderzoek.

Lees verder
Geplaatst in Microcontrollers Geplaatst 26 mrt. 2015 00:00:00
Laatste kans om mee te doen met de grote ARM CMSIS ontwerpwedstrijd

De firma ARM en de controller-fabrikanten ST, NXP, Freescale en Infineon hebben gezamenlijk een ontwerpwedstrijd georganiseerd met $ 10.000 aan prijzen en 400 gratis ontwikkelboards. De uitdaging: Realiseer een interface-toepassing met de CMSIS-driver-library van ARM en maak voor de hardware een keuze uit vier goed uitgeruste ontwikkelboards! ARM/Keil ondersteunt de deelnemers gedurende 6 maanden met een gratis licentie van de krachtige MDK-ARM-ontwikkelomgeving.

Lees verder
Geplaatst in Elektor Geplaatst 25 mrt. 2015 11:49:49
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

SERVICE