Naar boven
Mijn winkelwagen
0 productenUS$ 0,00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Nauwkeurige stroommeting zonder precisie-shuntweerstand

Het Oostenrijkse bedrijf ams heeft een stroommeetmethode voor accu-managementsystemen ontwikkeld waarbij de stroom nauwkeurig kan worden gemeten zonder dat daarvoor een precisie-shuntweerstand nodig is. Het elimineren van de precisie-shunt betekent een belangrijke besparing op de kosten van onderdelen van accu-managementsystemen voor bijvoorbeeld e-bikes.

Lees verder
Geplaatst in Power Supplies Geplaatst 25 apr. 2014 00:00:00
Raspberry Pi Compute Module

In juni 2014 wordt de marktintroductie van een nieuwe Raspberry-Pi-uitvoering verwacht: de ‘Compute Module’. Deze Pi in afgeslankte vorm is met name bedoeld voor industriële toepassingen en bevat net als de originele RPi een SoC van het type  BCM2835 met 512 MB RAM en 4 GB eMMC-Flash, maar dan op een printje van slechts 67,6 x 30 mm dat in een standaard DDR2-SODIMM-connector past.

Lees verder
Geplaatst in Computer/Software/Internet Geplaatst 24 apr. 2014 00:00:00
Tijdelijk flinke ledenkorting op LTspice-boek

Elektor-leden ontvangen elke maand bij het tijdschrift een speciale aanbieding. Bij het zojuist verschenen meinummer is dat het Engelstalige boek "The LTspice IV Simulator". Bij bestelling van dit 744 pagina's dikke boek ontvangen Elektor-leden maar liefst 20% korting en ze betalen geen verzendkosten. Deze aanbieding is geldig t/m 16 mei, wacht dus niet te lang met bestellen!

Lees verder
Geplaatst in Elektor Geplaatst 23 apr. 2014 10:39:53
Telecommunicatie sneller door lichtkam

Wetenschappers van het Karlsruher Institut für Technologie (KIT) en de Zwitserse École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) hebben een miniatuur-frequentiekamlaser gemaakt waarmee datatransmissie met een snelheid van 1,44 terabit per seconde mogelijk is. Met deze nieuwe ontwikkeling kunnen de communicatiesnelheden in grote computercentra en wereldwijde telecommunicatienetwerken aanzienlijk worden verhoogd.

Lees verder
Geplaatst in Education & Information Geplaatst 22 apr. 2014 00:00:00
Laatste kans: 3 Elektor-boeken voor de prijs van 2!

Dit paasweekeinde heeft Elektor een heel speciale aanbieding voor u: 3 Elektor-boeken voor de prijs van 2.
Daarbij kunt u kiezen uit het hele boekenassortiment op de Elektor-website. U kunt dus precies datgene uitzoeken waarin u geïnteresseerd bent. Analoge schakelingen, testen en meten, audio, microcontrollers, Android, Linux, er zijn voor iedere elektronicus wel onderwerpen bij die hij interessant vindt.

Dit is de laatste dag waarop u van deze fantastische aanbieding gebruik kunt maken. Bestel dus vandaag nog!
Deze actie geldt zolang de voorraad strekt, het boek met de laagste prijs van de drie ontvangt u gratis.

Klik hier voor meer info

Lees verder
Geplaatst in Elektor Geplaatst 21 apr. 2014 00:05:00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

sluit