Naar boven
Mijn winkelwagen
0 productenUS$ 0,00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Air-umbrella blaast regen bij je weg

Een ontwerpteam uit China heeft een luchtparaplu gemaakt die de regen doormiddel van een luchtstroom van de drager weghoudt. De paraplu bevat een speciaal gevormde ventilator, een lithium-ion-accu en een aan-/uitschakelaar. Met het apparaat kan in hevige regen een regenvrije zone met een doorsnede van één meter worden gecreëerd. Dit kickstarterproject heeft inmiddels een bedrag van US$ 85.529 opgeleverd, ruim boven het oorspronkelijke doel van US$ 10.000.

Lees verder
Geplaatst in Home & Garden Geplaatst 21 okt. 2014 00:00:00
Dunste elektrische generator

Onderzoekers van Columbia Engineering en het Georgia Institute of Technology hebben in een experimentele opstelling voor het eerst het piëzoelektrisch effect aangetoond in een laag molybdeendisulfide (MoS2) met een dikte van slechts enkele atomen. Hiermee wordt de ontwikkeling mogelijk van elektrische generatoren die optisch transparant, extreem licht en zeer buig- en strekbaar zijn. Volgens de onderzoekers zijn deze generatoren zeer geschikt om  
in ‘wearable’ elektronica te worden geïntegreerd.

Lees verder
Geplaatst in Education & Information Geplaatst 20 okt. 2014 00:00:00
Verbeteren van de basweergave in kleine ruimtes

Onderzoekers van het Duitse meetinstituut Physikalisch-Technische Bundesanstalt (PTB) hebben een methode gevonden om ongewenste resonantieverschijnselen bij de weergave van lage tonen in een kleine ruimte sterk te verminderen en daarmee de kwaliteit van het weergegeven geluid aanzienlijk te verbeteren. Op de nieuwe methode, waarbij gebruik wordt gemaakt van nauwkeurig afgestemde Helmholz-resonatoren, is inmiddels patent aangevraagd.

Lees verder
Geplaatst in Audio/Video/Photography Geplaatst 17 okt. 2014 00:00:00
Accu's die supersnel opladen en 20 jaar meegaan

Onderzoekers van de Nanyang Technology University (NTU) hebben accu’s ontwikkeld die binnen twee minuten tot 70% van hun capaciteit kunnen worden opgeladen. De nieuwe accu’s hebben bovendien een verwachte levensduur van 20 jaar, ongeveer tien keer de levensduur van de huidige generatie lithium-ion-accu’s. Deze doorbraak is van belang voor vrijwel iedere industrie, en in het bijzonder voor elektrische auto’s waarvan de populariteit door de lange oplaadtijden en beperkte levensduur van de accu’s nu nog negatief wordt beïnvloed.

Lees verder
Geplaatst in Power Supplies Geplaatst 16 okt. 2014 00:00:00
Nog enkele plaatsen beschikbaar voor de Elektor-workshop Eagle 7

Op woensdag 26 en donderdag 27 november organiseert Elektor in samenwerking met Peter van Grieken in Apeldoorn een workshop over het werken met de nieuwste versie 7 van het veelgebruikte printlayout-programma Eagle. Deze cursus geeft de deelnemers een stevige theoretische maar ook praktische basiskennis in het tekenen van schema's en printen in Eagle 7.

Lees verder
Geplaatst in Elektor Geplaatst 15 okt. 2014 08:38:46
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

SERVICE