Naar boven
Mijn winkelwagen
0 productenUS$ 0,00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
RED Brick: nieuwe module van Tinkerforge

Het Duitse bedrijf Tinkerforge introduceert de Rapid Embedded Development Brick (RED Brick), een module die de andere modules van Tinkerforge (Bricks en Bricklets) stand-alone kan aansturen. De nieuwe module met afmetingen van slechts 4 x 4 cm ondersteunt twaalf programmeertalen waaronder C/C++, C#, Delphi, Javascript en Python.

Lees verder
Geplaatst in Computer/Software/Internet Geplaatst 23 jan. 2015 00:00:00
Lang draagbare sensor voor ECG- en EMG-signalen

Onderzoekers van de North Carolina State University hebben een draagbare sensor ontwikkeld voor het monitoren van elektrofysiologische signalen die worden gebruikt bij elektrocardiografie (ECG) en elektromyografie (EMG). De nieuwe sensor is net zo nauwkeurig als de in ziekenhuizen gebruikte ‘natte’ sensor, maar kan gedurende langere tijd worden gedragen en is nauwkeuriger dan bestaande sensors als de patiënt in beweging is.

Lees verder
Geplaatst in Test & Measurement Geplaatst 22 jan. 2015 00:00:00
Drie referentieboeken over analoog ontwerpen

Elektor biedt nu in zijn shop drie Engelstalige boeken aan die referentiewerken zijn op het gebied van analoog ontwerpen. In de drie delen van de serie "Analog Circuit Design" worden vrijwel alle thema's op het gebied van analoge elektronica in een groot aantal gebieden en toepassingen behandeld. De inhoud is gebaseerd op datasheets en application notes die de bekende halfgeleiderfabrikant Linear Technology de afgelopen decennia heeft gepubliceerd.

Lees verder
Geplaatst in Elektor Geplaatst 21 jan. 2015 10:05:08
Nieuwe temperatuursensors met zeer laag energieverbruik

Silicon Labs introduceert een nieuwe reeks precisie-temperatuursensors die een gemiddeld stroomverbruik van slechts 195 nA hebben bij een uitlezingsfrequentie van een keer per seconde. Hierdoor wordt de temperatuurverhoging door het uitlezen van de sensor geminimaliseerd. Bij batterijvoeding van de sensor zal deze op één knoopcel enkele jaren kunnen werken. De nieuwe sensors zijn zeer geschikt voor toepassing in onder andere airconditioningsystemen, witgoed, computerapparatuur, industriële besturingen en medische apparatuur. Voor toepassingen in de automobielindustrie zijn er AEC-Q100-gecertificeerde versies beschikbaar.

Lees verder
Geplaatst in Components Geplaatst 20 jan. 2015 00:00:00
Reconfigureerbare modulaire robot

Onderzoekers van de Carnegie Mellon University zijn gestart met de ontwikkeling van een nieuw type reconfigureerbare modulaire robot. Het doel is om goedkope, robuuste en flexibele robots te maken die eenvoudig aan gebruikerseisen kunnen worden aangepast. De belangrijkste onderdelen van de nieuwe robots zijn de flexibele ledematen waarmee ze zich als een slang en ook rollend kunnen voortbewegen. Als toepassingsgebieden noemen de onderzoekers reddingsoperaties, archeologisch onderzoek en onderzoek van buizen in raffinaderijen, energiecentrales en rioolsystemen. 

Lees verder
Geplaatst in Education & Information Geplaatst 19 jan. 2015 00:00:00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

SERVICE