Naar boven
Mijn winkelwagen
0 productenUS$ 0,00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
WoTS-highlights

Van 30-09 t/m 3-10 wordt in de Jaarbeurs Utrecht de beurs "World of Technology & Science" gehouden. Kom naar deze beurs waar alle belangrijke elektronicafirma's vertegenwoordigd zijn (Elektor heeft er ook een stand) en bezoek zeker onderstaande firma's met hun nieuwe producten.

Rohde & Schwarz toont nieuwste meetinstrumenten

NI ontwikkelt revolutionair software-gebaseerd all-in-one instrument

SIRIUSi-HS

Lees verder
Geplaatst in Advertorial Geplaatst 16 sep. 2014 09:27:16
741-opamp discreet nagebouwd

Een heleboel elektronici krijgen waarschijnlijk nostalgische gevoelens bij het horen van het typenummer "μA741", een van de populairste opamps aller tijden. De Amerikaanse firma Evil Mad Scientist Laboratories heeft nu de "XL741" gemaakt, een discrete versie van deze historische opamp. Het gaat hierbij om een compleet bouwpakket waarmee men een grote versie van de 741 kan nabouwen, zelfs de aansluitpennen zijn in vergrote vorm aanwezig. De opamp werkt ook echt, alleen wordt hij in dit geval met behulp van schroefklemmen op de print met een schakeling verbonden.

Lees verder
Geplaatst in Education & Information Geplaatst 15 sep. 2014 09:03:22
Intelligente LED-lamp Alba

Het nieuwe Amerikaanse bedrijfje Stack heeft een intelligente LED-lamp met de naam Alba ontwikkeld, die zijn helderheid en kleurtemperatuur zelf aanpast aan de omgeving door middel van een aantal sensors. Zo past de lamp zijn helderheid aan als het omgevingslicht minder wordt, afhankelijk van de situatie wordt de kleurtemperatuur ook aangepast. Door middel van bewegingssensors herkent de lamp of er iemand in de kamer aanwezig is en het licht wel of niet moet worden igneschakeld.

Lees verder
Geplaatst in Home & Garden Geplaatst 12 sep. 2014 00:05:06
Goedkope USB 3.0 ontwikkel-kit

Cypress Semiconductor heeft een low-cost, eenvoudig te gebruiken ontwikkelboard voorgesteld, waarmee ontwerpers in staat zijn superhoge USB 3.0 doorvoersnelheden toe te voegen aan vrijwel elk elektronicaproject. De nieuwe SuperSpeed Explorer Kit is gebaseerd op de programmeerbare EZ-USB FX3T USB 3.0 peripheral controller van Cypress, die een grote mate van flexibiliteit biedt.

Lees verder
Geplaatst in Computer/Software/Internet Geplaatst 11 sep. 2014 00:05:00
Leer robotica met de Parallax ActivityBot robot-kit

De ActivityBot Robot Kit van Parallax vormt een prima uitgangspunt voor beginnende robotbouwers, maar kan ook worden gebruikt als introductie in technologie- en ingenieursopleidingen in middelbaar en hoger onderwijs. Stap-voor-stap web-handleidingen leren u het programmeren in C van de in deze robot toegepaste multicore Propeller-chip, het bouwen van schakelingen op een breadboard en het maken van sensorsystemen, zodat de robot autonoom kan navigeren.

Lees verder
Geplaatst in Elektor Geplaatst 10 sep. 2014 09:10:18
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

SERVICE