Naar boven
Mijn winkelwagen
0 productenUS$ 0,00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Biomimetische fotodetector 'ziet' in kleur

Onderzoekers van Rice University hebben een CMOS-compatibele biomimetische kleuren-fotodetector ontwikkeld die op licht met de kleuren rood, groen en blauw reageert op een manier die lijkt op de manier waarop levende organismen dat doen. Er wordt gebruik gemaakt van een raster dat direct in het CMOS-proces aan silicium-fotodetectoren kan worden toegevoegd, en dat de huidige externe filters vervangt. Dit betekent een aanzienlijke vereenvoudiging van het ontwerp van zo’n detector.

Lees verder
Geplaatst in Education & Information Geplaatst 29 aug. 2014 00:00:00
Een 'hoed' voor de Raspberry Pi

Arduino heeft shields, de Beaglebone Black heeft capes en tot voor kort had de Raspberry Pi alleen maar uitbreidingsboards. Daar is met de introductie van model B+ van de RPi verandering in gekomen. Bij de extra I/O-pennen op model B+ bevinden zich namelijk de pennen ID_SC en ID_SD die als data- en klokaansluitingen dienen voor een seriële EEPROM op een ‘HAT’ (HArdware on Top), de RPi-tegenhanger van shields en capes.

Lees verder
Geplaatst in Computer/Software/Internet Geplaatst 28 aug. 2014 00:00:00
Elektor-webinar: WunderBar, de IoT-chocoladereep voor app-ontwikkeling

Binnenkort organiseren Elektor Academy & element14 weer een gezamenlijk webinar. Ditmaal wordt de 'WunderBar' van Relayr voorgesteld – een nieuwe en innovatieve manier om apps voor het 'Internet of Things' te ontwikkelen zonder dat je iets af weet van hardware! Het werkt zo uit de doos (of moeten we hier zeggen: wikkel?), die 6 zogenaamde Beacons (BLE), sensors en WiFi bevat, en het is super eenvoudig te programmeren.

Lees verder
Geplaatst in Elektor Geplaatst 27 aug. 2014 09:05:44
Grafeentrommeltjes als toekomstig kwantumgeheugen

Wetenschappers van de het Kavli Instituut van de TU Delft hebben extreem kleine trommeltjes van grafeen gemaakt die ze met fotonen kunnen ‘aanslaan’. Daarbij kan de beweging van het trommelvel nauwkeurig worden gemeten. Dankzij hun bijzondere mechanische eigenschappen kunnen de grafeentrommeltjes mogelijk als geheugenchips in toekomstige kwantumcomputers worden gebruikt.

Lees verder
Geplaatst in Education & Information Geplaatst 26 aug. 2014 00:00:00
CMOS-sensor voor 4K-video

Sharp introduceert een 12-megapixel 1-inch CMOS-sensor waarmee het voor smartphones mogelijk wordt om video in 4K2K-resolutie met 60 frames per seconde op te nemen. Het energieverbruik bedraagt hierbij slechts 420 mW. De sensor heeft een zeer grote gevoeligheid van 1420 mV / lux-sec. 

Lees verder
Geplaatst 25 aug. 2014 00:00:00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

SERVICE