Naar boven
Mijn winkelwagen
0 productenUS$ 0,00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Robotvingers bieden helpende hand

Onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben een robot ontwikkeld die de grijpbeweging van de menselijke hand aanvult. Het apparaat wordt om de pols gedragen en zorgt voor twee extra vingers naast de duim en de pink. Een besturingsalgoritme zorgt ervoor dat de robotvingers synchroon met de menselijke vingers bewegen om voorwerpen met verschillende afmetingen en vormen te pakken. Met de robotvingers kunnen mensen die beperkt zijn in hun bewegingen met één hand handelingen uitvoeren zoals het opendraaien van een fles.

Lees verder
Geplaatst in Education & Information Geplaatst 22 jul. 2014 00:00:00
Nieuwe Power-MOSFET's

International Rectifier introduceert nieuwe Power-MOSFET’s in de reeks StrongIRFET 60 V. Door hun zeer lage Rds(on) zijn deze MOSFET’s geschikt voor een breed scala aan industriële toepassingen waaronder zwaar elektrisch gereedschap, inverters voor lichte elektrische voertuigen, DC-motorregelingen, Li-ion accubeveiliging en secundaire synchrone gelijkrichting bij schakelende voedingen.

Lees verder
Geplaatst 21 jul. 2014 00:00:00
Google Glass bedienen met hersengolven

Het Londense bedrijf This Place heeft een open-source-app ontwikkeld waarmee de Neurosky EEG-biosensor op een Google Glass kan worden aangesloten. Hierdoor is het mogelijk om uitsluitend met hersenkracht foto’s te maken en deze op facebook of twitter te delen. Volgens het bedrijf kunnen toekomstige ontwikkelingen van de app het voor mensen met het locked-in syndroom of ernstige verlammingsverschijnselen mogelijk maken om via Google Glass met de buitenwereld te communiceren.

Lees verder
Geplaatst in Computer/Software/Internet Geplaatst 18 jul. 2014 00:00:00
Nieuwe technologie voor RRAM

Onderzoekers van Rice University hebben een nieuwe technologie voor resistief RAM ontwikkeld die het mogelijk maakt om de geheugens bij kamertemperatuur en met bestaande productiemethoden te vervaardigen. Hierdoor kunnen de door Rice ontwikkelde geheugens concurreren met andere RRAM-technologieën.

Lees verder
Geplaatst in Education & Information Geplaatst 17 jul. 2014 00:00:00
Elektor 3D-printer met veel extra's

Elektor biedt sinds kort in samenwerking met de 3D-printspecialist German RepRap een speciaal voor Elektor samengestelde versie van een 3D-printer aan (met een frame in de bekende blauwe Elektor-kleur), die met verschillende extra's is uitgerust. De nieuwe Elektor 3D-printer is robuust geconstrueerd en levert betere printresultaten dan de meeste andere 3D-printers in deze prijsklasse.

Lees verder
Geplaatst in Elektor Geplaatst 16 jul. 2014 08:36:31
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5