Naar boven
Mijn winkelwagen
0 productenUS$ 0,00
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
LED's in plaats van OLED's

Ontwikkelaars van lichtpanelen zijn niet langer afhankelijk van de technische beperkingen en hoge prijzen van OLED’s. Volgens het Amerikaanse bedrijf GLT kunnen deze panelen net zo goed en veel goedkoper met ‘gewone’ LED’s worden gemaakt. De panelen kunnen onder andere in armaturen voor wand- en plafondverlichting worden toegepast.

Lees verder
Geplaatst in Components Geplaatst 21 apr. 2015 00:00:00
Een robot als kok

Moley Robotics demonstreerde op de Hannover Messe een volledig geautomatiseerde robot-keuken. Met dit systeem, waarvan de consumentenuitvoering in 2017 beschikbaar zal zijn, worden de handelingen van de kok door robothanden nagebootst. Het uiteindelijke product zal naast werkblad en kookplaat ook een geïntegreerde oven, koelkast en vaatwasser bevatten. De keuken kan via een touch-screen of op afstand via een smartphone worden bediend en biedt de mogelijkheid om eigen recepten naar de recepten-database te uploaden.

Lees verder
Geplaatst in Home & Garden Geplaatst 20 apr. 2015 00:00:00
HVDC-verbinding tussen Frankrijk en Spanje ingeschakeld

Siemens heeft de door het bedrijf geleverde converterstations van de gelijkstroom-hoogspanningsverbinding (HVDC) tussen Frankrijk en Spanje ingeschakeld. Deze 320-kV-verbinding die de stroomnetten van beide landen aan elkaar koppelt heeft in beide richtingen een capaciteit van 2000 MW. De commerciële exploitatie start halverwege dit jaar. Hiermee wordt niet alleen de transportcapaciteit sterk vergroot, maar wordt ook de stabiliteit van de netten bij integratie van duurzame energiebronnen gewaarborgd.

Lees verder
Geplaatst in Power Supplies Geplaatst 17 apr. 2015 00:00:00
Nieuwe Bluetooth-module van Cypress

Cypress Semiconductor introduceert een complete Bluetooth-LE-module met afmetingen van slechts 10 x 10 x 1,8 mm. De module bevat naast de eerder door het bedrijf gepresenteerde PsoC-4-BLE-chip ook twee kristallen, een chip-antenne, HF-afscherming en een aantal passieve onderdelen. De module voldoet aan de eisen voor draadloze apparatuur in de Verenigde Staten, Canada, Japan, Korea en Europa, en is goedgekeurd door de Bluetooth SIG (Qualification Design IDentification nummer 67366) waardoor ontwikkelaars bij gebruik van deze module zonder verdere certificering het Bluetooth logo op hun product mogen voeren.

Lees verder
Geplaatst in Components Geplaatst 16 apr. 2015 00:00:00
Sensor-kit met 37 sensoren voor Arduino

In de Elektor-shop is sinds kort een uitgebreide sensor-kit verkrijgbaar, die maar liefst 37 verschillende sensoren bevat. Deze kit is speciaal ontwikkeld voor gebruik met Arduino-boards. Hiermee kunt u allerlei soorten metingen uitvoeren in combinatie met een Arduino! De 37 sensor-modules zijn van uitstekende kwaliteit en overzichtelijk ondergebracht in een handige kunststof opbergdoos met vakjes.

Lees verder
Geplaatst in Elektor Geplaatst 15 apr. 2015 13:11:30
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

SERVICE